Mais Oui! Nu ook in de bibliotheek! Een recensie…

Asjha van den Akker en haar man hadden jarenlang een huis in de Dordogne in Frankrijk. Al eerder schreef zij een boek met verhalen over het plaatselijke leven onder de titel Et voilà. In Mais oui! neemt ze de lezer mee op een reis door heel Frankrijk.

Het is een reeks korte verhalen met heel verschillende onderwerpen. De verhalen springen van de hak op de tak maar hebben allemaal gemeen dat ze zich afspelen in Frankrijk. Asjha maakt al 30 jaar televisieprogramma’s en wellicht dat daar haar scherpe opmerkingsvermogen ontwikkeld is. Ze lijkt alles te zien en te horen en schrijft daar op humoristische wijze over. De lezer zal meer dan eens een brede glimlach niet kunnen onderdrukken. Voor mensen die Frankrijk bezochten zijn de belevenissen een bron van herkenning. De man van Asjha schrijft over wijn en staat met plezier in de keuken.

Derhalve staat Mais oui! vol met recepten inclusief een wijnadvies. De lockdown als gevolg van Covid-19 heeft gevolgen voor het land en de bewoners en dat komt ook aan bod in de verhalen. Al met al zeer smakelijk leesvoer.

De schrijfster geeft nog een lijst met de top vijf Franse lievelingsproducten, een top tien met Franse films en voldoende adressen om meerdere vakanties mee te vullen.